1. Docent
  2. Docentschap bij Tio

Docentschap bij Tio

Werken bij Hogeschool Tio betekent werken in een kleinschalige setting met focus op de student en zijn glansrijke toekomst. Wanneer komt u uw praktijkervaring overbrengen aan onze studenten?

Wat biedt Tio?

Kom je bij Hogeschool Tio werken, dan kom je terecht in een geoliede organisatie. Ook de communicatie is goed geregeld. Er zijn korte communicatielijnen en u wordt goed geïnformeerd over wat u te wachten staat. Wat heeft Tio nog meer te bieden:

  • Vakcollega’s
  • Een goede sfeer
  • Gemotiveerde studenten
  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Kleine lesgroepen
  • Moderne lesomgeving
  • Goede faciliteiten
  • Mogelijkheid tot een vast dienstverband na twee jaar
  • Flexibiliteit in omvang van de overeenkomst

Inwerktraject

Het niveau van haar docenten houdt Tio hoog door nieuwe docenten uitgebreid te begeleiden en door hen trainingen aan te bieden op het gebied van didactiek en presentatietechnieken. Daarnaast worden nieuwe docenten uitgebreid begeleid via onder andere een docentencoach en een mentor per vakgebied.

Introductie

Nieuwe docenten krijgen een driedaagse introductieprogramma. Tijdens deze dagen komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de Tio-organisatie, didactische vaardigheden, toetsing en evaluatie, alsook een introductie van Blackboard en het Active-board. Daarnaast is de introductie een leuk moment om kennis te maken met andere nieuwe collega’s.

Bij indiensttreding ontvangt de docent daarnaast een uitgebreid informatiepakket van de vestigingsmanager met nuttige informatie, waaronder de te gebruiken onderwijsleermaterialen per vak (syllabi, docenthandleidingen) en de leerplannen.

Meer weergevenMinder weergeven

Vakgroepen

Een vak wordt in de regel gegeven, verder ontwikkeld en actueel gehouden door meerderer vakspecialisten. Hierdoor ontstaat een betere afspiegeling van de werkelijkheid en actualiteit dan wanneer slechts één docent het zou doen. De kwaliteit van het onderwijs wordt bevorderd door themabijeenkomsten van de landelijke vakgroepen en door elkaar scherp te houden tijdens de docentenvergaderingen.

Niet alleen docent bij Tio

Voor docenten die meer willen dan alleen voor de klas staan, biedt Tio ruime mogelijkheden om breder werkzaam te zijn. Zo zijn er mogelijkheden als leerlijn- of vakcoördinator, zijn er docenten die lessen ontwikkelen en docenten die begeleiding geven bij het afstuderen.

Lees de interviews met docenten

Kwaliteitszorg

Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Een team van onderwijskundigen zet zich dagelijks in voor de onderwijskwaliteit en voor aansprekende en actuele studieprogramma’s.

De hbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn recent geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) volgens de nieuwe normen. De mbo-opleidingen van Tio zijn door de Onderwijsinspectie erkend in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs.

Docentschap in hotel, event, toerisme en business

Hogeschool Tio biedt opleidingen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, e-commerce en business. We zijn dan ook altijd op zoek naar docenten met praktijkervaring op deze gebieden.

Docent Marketing

De marketingstudenten bij Tio krijgen alle ruimte om zich te vormen tot allround marketing experts. Daarom legt Tio in haar curriculum de nadruk op drie thema’s: e-commerce, marketing en sales. Tio-studenten krijgen les in vakken als sales, e-commerce, digital marketing, marketingcommunicatie, strategische marketing en corporate communication. Marketingdocenten bij Tio hebben werkervaring in de pr en communicatie, in de e-commerce, in het ondernemerschap of met (marketing)onderzoek.

Docent Hotelmanagement

Bij de hotelopleidingen van Tio, op hbo- en mbo-niveau, staan hotelpraktijk en de vakbekwaamheid centraal. Maar ook eventmanagement speelt tijdens deze opleidingen een grote rol. De hotelschoolstudenten van Tio volgen bijvoorbeeld de vakken hotelmanagement, koken, restaurant technieken, food & beverage management, MICE, rooms division, menuleer en recht en horeca. Ook nemen zij deel aan diverse projecten zoals de hotel- en eventweek en de hotelsimulatiegame. Hotelmanagement docenten zijn werkzaam als general manager, hotelmanager, banqueting manager of room division manager.

Docent Business

Tio biedt een erkende hbo- en mbo-opleiding op het gebied van business aan. Commercieel Business Management (mbo) en International Business Management (hbo) studenten volgen de vakken verandermanagement, HRM, international management, organisatiekunde, marktanalyse en bedrijfseconomie. Business docenten van Tio hebben een bedrijfseconomische achtergrond, hebben werkervaring als bedrijfsleider of ondernemer of hebben ervaring in het financieel management. Ook nemen de studenten deel aan verschillende projecten zoals de student company en de management game.

Docent Toerisme

De docenten die lesgeven bij Tio hebben werkervaring in de luchtvaartdienstverlening, in de touroperating of in de business travel. Studenten die de Tio-opleidingen Internationaal Toeristisch Management of Steward(ess) Host(ess) Receptionist(e) volgen krijgen o.a. de vakken luchtvaart, flight safety training, reserveringssystemen, vrijetijdsmanagement, business travel en reisbestemmingen. Aan internationale ervaring wordt natuurlijk ook gedacht, verscheidene studiereizen staan op het programma.

Docent Eventmanagement

De Hotel- en Eventmanagement studenten van Tio krijgen een breed aanbod aan eventvakken. Ze leren alles over de organisatie van een event. Ze krijgen vakken als eventmarketing, e-commerce, sport- en festivalmanagement, MICE en communicatie. Tijdens de eventweek strijden ze mee in de eventgame, waarbij ze in een team een eventconcept bedenken voor een bedrijf of goed doel. Eventmanagementdocenten bij Tio zijn naast hun rol als docent werkzaam in de evenementensector en delen graag hun ervaringen in het organiseren van een evenement. Een zakelijke event of een publieksevent, zij draaien hun hand er niet voor om.

Meer weergevenMinder weergeven